Algunes imatges sembla que en breu començaran a formar part del passat. D.G.

Alguna cosa es mou a la Penya. El proper 30 d’abril -data en què l’entitat compleix 81 anys- un grup de 14 socis verd-i-negres presentaran a la Carpa Titus la seva particular proposta de com s’hauria de gestionar el club. El moviment s’anomena Gent de la Penya, el conformen 14 socis (la majoria accionistes) i està liderat per Marc Farrarons, empresari badaloní. Segons Farrarons, ja fa tres anys que van començar a veure un futur “incert” pel club, i malauradament aquest pronòstic “s’ha complert”. Durant aquest temps han mantingut converses amb diferents representants de la massa social, i ara mateix es veuen en condicions de reconduir la situació actual. És per això que el proper 30 de març presentaran un model “sostenible” i “completament diferent” a l’actual. Tot i que no han declarat obertament que volen ocupar el lloc de l’actual directiva ara, aspiren a dirigir el club en un futur.

PROPOSTA

Hi ha diferents motius que han propiciat el naixement d’aquesta plataforma. Un, evidentment, la mala situació econò- mica per la que travessa el club, en concurs de creditors. I un altre -lligat a l’anterior- és la gestió que s’ha fet amb el patrimoni. En aquest sentit, Gent de la Penya proposa un model sostenible i integrat, on primi el principal actiu de l’entitat, la pedrera, i s’abandonin les activitats empresarials que no tenen relació directa amb l’esport. Encara que el full de ruta que faran públic properament s’allunya molt del que va dissenyar l’actual directiva, aquests socis reconeixen les decisions encer­- tades que ha pres Villacampa i celebren que hagi promès mantenir-se en el càrrec fins que no es sanegi l’economia de l’entitat. A banda de la crisi financera, Gent de la Penya també lamenta que s’hagi produït darrerament un preocupant distanciament entre el club i els aficionats, i que la característica i íntima relació que una institució com la Penya té amb els seus seguidors “s’hagi diluït”.

REACCIONS

L’actual president del Club, Jordi Villacampa, ha valorat “molt positivament” l’aparició de Gent de la Penya, ja que això demostra que l’entitat “està viva”. Tot i admetre que desconeix en profunditat les intencions del grup, va recordar a Línia Badalona que el procés de concurs de creditors pot ser llarg, i que fins que no abandoni les seves responsabilitats serà “fidel” a les seves decisions. Una altra veu que s’ha mostrat feliç amb l’aparició de la nova plataforma és el president de la Penya verd-i-negre del Centre, Jordi Tugas. Per a Tugas, “tot el que sumi és positiu”. Segons aquest penyista, el club està molt malament, i per tant és convenient que s’obrin espais de diàleg i opinió. En aquesta línia, va lamentar que els socis hagin tingut poca veu durant els darrers anys i que el club només doni suport a iniciatives quan aquestes ja han estat posades en marxa pels aficionats, com per exemple El Bressol del baquetbol. Tanmateix, reconeix que Villacampa està fent una bona defensa del club dins l’ACB.

LA CLAU

Qui acabarà decidint qui porta les regnes del club és Baspenya, els accionistes majoritaris. El seu president, Lluís Conesa, troba positiu que un grup jove presenti un model alternatiu, però no els coneix personalment ja que encara no s’ha reunit amb ells, com sí va fer amb altres socis que li van demanar cita quan Villacampa va anunciar que plegava. Conesa dubta que quan Villacampa ho deixi hi hagi moltes candidatures, ja que calen “moltes ganes de treballar”, però va mostrar-se partidari de que els socis es mullin per l’entitat. Finalment, va lloar que l’actual president no abandoni encara el club.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram