Un dels negocis que ja forma part de la nova associació. T.G.

“Sant Mori de Llefià és un barri molt digne i amb gran potencial; per què no hauria de tenir una associació de comerciants?” Amb aquesta simple però contundent frase la presidenta de la nova Associació de Comerciants de Sant Mori, Marta Serra, explicava a Línia Badalona per què han uns quants botiguers del barri han creat aquesta entitat, que vetllarà per potenciar el consum als establiments de la zona i donar més vida al barri. L’associació acaba de celebrar la seva primera Assemblea General.

NEGOCIS VARIATS

Prop de 40 negocis són els que actualment conformen aquesta associació de comerciants, però Serra confia que la xifra creixi a mesura que els conegui. I n’hi ha de tota mena: pastisseries; floristeries; bars; gestories; botigues de videojocs o de queviures, entre d’altres. Una de les primeres accions que vol dur a terme l’entitat és organitzar una festa a la primavera o l’estiu, i esperen comptar amb la complicitat dels esplais del barri. Però no només tenen aquesta idea al cap: “Per Nadal organitzarem un Tió, i també volem portar les botigues al carrer, tal i com ja es fa amb èxit a d’altres barris”, apunta Serra. Aquesta comerciant confia en què el comerç al barri revifi, ja que la majoria dels fundadors de l’associació és “gent jove amb il•lusió de tirar endavant”. Per a Serra, el barri només es dóna a conèixer per fets negatius, i capgirar aquesta percepció que es té de la zona és un altre dels objectius de l’entitat. Les principals necessitats dels comerciants de Sant Mori de Llefià són millorar l’enllumenat de les avingudes, ja que quan es fa fosc sembla “la boca del llop”, i senyalitzar l’àrea comercial. La nova entitat, que tindrà local a Torre Mena, abasta des de Marquès Sant Mori fins a la plaça del Che, i des de la zona sud de la plaça Trafalgar fins a Juan Valera.

LA CRISI NO AFLUIXA

Una altra associació comercial del barri amb molta més història, la del carrer Pérez Galdós, veu amb molt bons ulls que els botiguers de Sant Mori s’uneixin. Segons el seu president, Ricardo Jiménez, ja han tingut algun contacte amb la nova junta i esperen dur a terme accions plegats. D’altra banda, Jiménez ha destacat que les rebaixes d’hivern no han servit per revifar el comerç a aquest important eix vial de Llefià, i bona mostra d’això és que des que hem començat el 2011 ja han tancat un parell de locals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram