Denuncien que el servei es va tancar sense avís previ. Foto: Sant Roc Som Bdn

Han passat ja gairebé dues setmanes i el Punt d’Informació i Assessorament de Persones Nouvingudes de Badalona continua tancat. El passat 3 de desembre els treballadors i treballadores d’aquest servei es van manifestar a les seves portes per denunciar la situació i exigir-ne la reobertura.

Albert Parés, advocat del punt d’informació, ha assegurat a Línia Nord que el tancament d’aquest servei pot posar en perill moltes persones immigrants que es troben en tràmits per regularitzar la seva situació.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Socials, Jordi Subirana, el problema s’ha degut al fet que el contracte amb la fundació que gestionava el servei va finalitzar el 2 de novembre i ha culpat l’anterior govern de no haver-lo prorrogat quan calia. Subirana ha assenyalat que esperen poder solucionar-ho abans de Nadal i ha assegurat que l’Ajuntament mai no ha donat l’ordre de tancar-lo.

Parés, però, ha subratllat que “no és la primera vegada que finalitza el contracte i sempre hi ha hagut solució”, pel que considera que també hi ha una responsabilitat política, no només administrativa, pel tancament.

El Punt, situat al barri de Sant Roc, funcionava com un servei de mediació, acompanyament lingüístic i assessoria jurídica per als migrants nouvinguts a Badalona. “Totes les persones que ateníem i que tenien cites per demanar el permís de residència, ho perdran tot. Això és molt greu”, ha manifestat Parés. L’exalcaldessa Dolors Sabater va anunciar que estudiaran mesures legals per un possible incompliment de la Llei d’acollida de persones immigrades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram