Open Arms, Mediterranea i Sea-Watch treballaran junts. Foto: Arxiu

L’ONG badalonina Proactiva Open Arms va presentar divendres passat una aliança internacional amb altres entitats humanitàries per salvar vides al Mediterrani. A partir d’ara, operaran com una mateixa flota amb Mediterranea (Itàlia) i Sea-Watch (Alemanya).

En un comunicat, l’ONG badalonina va explicar que l’aliança està oberta a totes les organitzacions que s’hi vulguin sumar i va assenyalar que buscaran també la col·laboració dels alcaldes i alcaldesses de ciutats europees per crear “un sistema just de recepció a terra”. De moment, ja compten amb el suport simbòlic de municipis com Barcelona, València, Madrid, Saragossa, Nàpols, Palerm, Bolonya i Milà.

Tres embarcacions i un avió en tasques de cerca d’aquestes tres entitats es trobaran al sud de l’illa italiana de Lampedusa per fer efectiva aquesta aliança i començar les tasques de monitoratge.

INJUSTÍCIA EUROPEA
Com assenyalen les tres entitats al manifest que van fer públic divendres, aquest acord arriba per fer front a “l’expulsió per part dels governs europeus de la major part de la flota de rescat humanitari al Mediterrani”, que va provocar que al setembre morissin una de cada cinc persones que van intentar creuar-lo.

“Ens ajuntem per fer un front comú davant la barbàrie que està acabant amb la nostra idea d’Europa”, va assegurar el representant de l’entitat italiana Mediterranea, Erasmo Palazzotto.

Tot i que des de les entitats van criticar el paper dels països de la Unió Europea, el fundador d’Open Arms, Òscar Camps, va deixar clar que quan rescatin algú es posaran “a disposició de les autoritats” i compliran el dret marítim internacional, com han fet fins ara.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram