Les trobades entre ajuntaments i veïns seran periòdiques. Foto: Aj. Badalona

Badalona i Santa Coloma de Gramenet sumen esforços per impulsar un nou model energètic. Els alcaldes d’ambdues ciutats s’han reunit aquest dimarts al recinte colomenc de Torribera amb els representants veïnals dels municipis i han acordat apostar per les energies renovables i en contra de les línies de Molt Alta Tensió (MAT).

En aquest sentit, tant l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, com l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, s’han compromès a treballar conjuntament pel soterrament de les línies i subestacions elèctriques. També han acordat augmentar el treball conjunt dels protocols per lluitar contra la pobresa energètica.

ACORD VEÏNAL
L’acord entre els ajuntaments, d’alguna manera, ratifica l’entesa que ja havien escenificat les federacions d’associacions de veïns dels dos municipis a les jornades veïnals estatals celebrades fa dues setmanes a Badalona.

El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB), Julio Molina, ha explicat al Línia Nord que l’objectiu d’aquesta aliança és coordinar les seves accions i promoure mobilitzacions en defensa d’un nou model energètic a ambdues ciutats. “Acabar amb el monopoli de les elèctriques” i “abaratir el rebut de la llum” són dues de les seves demandes.

El portaveu de la Federació d’Associacions de Veïns de Santa Coloma, Tomás Fernández, ha assenyalat que a partir d’aquesta primera reunió amb els alcaldes es redactarà un full de ruta comú, el qual es portarà a les administracions competents.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram