Els veïns de Les Costes protesten per l’alt nombre de robatoris. Foto: Arxiu

La setmana passada, alguns veïns de Tiana es van organitzar per exigir més seguretat al municipi, que ha vist com els robatoris a domicilis del poble eren cada cop més constants.

Dues de les urbanitzacions més afectades, Les Costes i els Vessants, van començar una protesta que s’ha escampat per altres zones de Tiana. Les reclamacions han saltat a l’àmbit polític i, aquest vespre, Junts per Tiana farà una interpel·lació al Ple municipal de setembre relacionada amb la seguretat pública i el problema dels robatoris.

ALARMES I CLÀXONS
Al llarg de la setmana passada, alguns veïns es van posar d’acord per fer sonar l’alarma de casa seva en senyal de protesta. Cada dia a les nou de la nit i durant un minut, van activar l’alarma amb l’objectiu d’aconseguir millorar la seguretat de la zona. La demanda va saltar als mitjans de comunicació i l’alcaldessa, Ester Pujol, va respondre en declaracions a la Vanguardia que veu una “intencionalitat política” darrere les protestes, una resposta que va fer encendre encara més els veïns. Pujol també va afirmar que molts dels carrers són privats i, per tant, els veïns haurien de “reforçar la seguretat amb vigilància privada”.

Els organitzadors de les primeres protestes asseguren sentir-se “indignats” per aquestes declaracions de l’alcaldessa i van pensar una nova jugada. Dijous passat van fer una manifestació en cotxe, amb els llums d’emergència encesos i fent sonar el clàxon per diversos carrers del poble.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram