Dues propostes de millora a l’escola Salvador Espriu. Foto: Google Maps

Montgat es va comprometre a dur a terme uns pressupostos participatius perquè els ciutadans proposessin i decidissin el destí de 100.000 euros de la partida d’inversions del pressupost municipal per al 2018.

Durant tres setmanes, tots els residents a Montgat majors de 16 anys van poder votar -de manera presencial i electrònica- les divuit propostes finalistes. Durant aquests 20 dies, 672 ciutadans, un 6,89% del cens, ha expressat la seva opinió a les urnes.

Es podien escollir les propostes preferides fins a arribar als 100.000 euros. El resultat són sis propostes, les més votades d’entre 18 possibles, que sumen una quantitat de 97.000 euros.

La proposta de més èxit ha estat la construcció d’una sortida d’emergència del menjador de l’escola Salvador Espriu, per un import de vint mil euros i amb més d’un 40% dels vots. El podi el completa la millora del pati de l’escola Norai i la realització d’un camí escolar entre les escoles Salvador Espriu i Sant Joan.

La resta de propostes, relacionades amb l’espai urbà, aposten per millorar la il·luminació de les escales de la riera d’en Font i de tres passos de vianants, i instal·lar quatre zones de deixalles al municipi.

Un cop els ciutadans ja han escollit, és el torn de l’Ajuntament. El proper pas és gestionar l’execució dels sis projectes guanyadors. Un dels avantatges dels pressupostos participatius, a part de donar veu a la ciutadania, és que aquesta pot fer seguiment de l’execució del pressupost i rendir comptes amb el govern.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram