L’escola no té por és el lema de la manifestació. Foto: Fapac

El Barcelonès Nord està decidit a ser una de les puntes de llança de la defensa de la immersió lingüística a les escoles. Un model que va néixer a Santa Coloma i que ara la comarca vol blindar davant les amenaces del govern espanyol, que insisteix una vegada més en incorporar el castellà com a llengua vehicular als centres educatius.

Els ajuntaments i la comunitat educativa treballen de bracet per reivindicar la immersió i demà el col·lectiu Badalona es mou en defensa de l’escola pública celebrarà l’acte Immersió lingüística, un model educatiu d’èxit a l’Institut Eugeni d’Ors de Badalona. L’acte estarà presentat pel periodista Quim Morales i comptarà amb la participació de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, l’alcalde de Sant Adrià Joan Callau, l’exdiputada i professora emèrita de pedagogia de la UAB Carme Tolosana i el mestre i exregidor d’Educació de Santa Coloma Josep Lacasta, que va ocupar aquest càrrec quan es va implantar la immersió a la ciutat.

DISSABTE A BARCELONA
L’acte de Badalona es Mou servirà de prèvia a la manifestació en defensa de la immersió lingüística convocada dissabte per l’ANC, el sindicat USTEC -majoritari a l’ensenyament- i Universitaris per la República, entre altres. La marxa sortirà a les cinc de la tarda des de la plaça Catalunya i els convocants esperen que sigui multitudinària.

L’objectiu és llançar un missatge clar al govern espanyol en defensa de la immersió lingüística. Per això, la USTEC anima els manifestants a lluir alguna peça de roba de color verd. I és que és el mateix color que van utilitzar els docents de les Illes Balears en les seves protestes contra el decret de trilingüisme que volia imposar el PP.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram