Junts, ERC i CUP es van explicar dilluns en roda de premsa. Foto: Junts

Hi ha hagut suspens fins a última hora, però finalment l’alcaldia no canviarà de mans i Ester Pujol continuarà al capdavant de l’Ajuntament, com a mínim fins a les pròximes eleccions municipals del maig de 2019. La negativa del PDeCAT a sumar-se a la proposta de Junts per Tiana, ERC i la CUP ha fet impossible que aquests tres grups presentessin la moció al Ple, ja que la llei obliga a comptar amb la majoria de regidors, set en aquest cas, per fer-ho.

De fet, la moció consensuada entre aquests tres grups era un segon intent de fer fora Pujol, després de no haver-ho aconseguit a finals d’any, quan els republicans van participar en les negociacions només a última hora i l’agrupació d’electors i els cupaires van negociar en bloc amb el PDeCAT. La principal discrepància s’ha repetit en els dos intents, ja que no s’ha arribat a cap acord per l’alcaldia. El PDeCAT sempre l’ha exigit, mentre que la resta van consensuar una proposta per fer alcalde el portaveu de Junts, Isaac Salvatierra.

Aquest debat ha deixat en segon terme el model de poble que hauria anat lligat a la moció. “Mai s’ha debatut”, va assegurar Gemma Liñán (Junts) dilluns en roda de premsa. Liñán també va exposar -al costat de la presidenta d’ERC, Maria de Gàdor, i el portaveu de la CUP, Àlex Rosa- que el full de propostes presentat pel PDeCAT recollia idees “òbvies, impossibles de fer en un any o ja incloses al nostre programa”.

Un cop descartada la moció,Junts, ERC I CUP asseguren que treballaran de manera coordinada des de l’oposició, “allargant la mà al PDeCAT”, i intentant arribar a acords amb el govern municipal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram