Estartús (dreta) ha estat absolt, igual que Adrià Aragonès (esquerra). Foto: Arxiu

Després de gairebé quatre anys, Franz Estartús pot tornar a dormir tranquil. El jove tianenc va ser detingut el 28 de maig del 2014, després de la tercera onada de mobilitzacions en resposta al desallotjament del Centre Social Autogestionat Can Vies, al barri de Sants de Barcelona. Ara, després d’un judici celebrat el passat 18 de setembre, la jutgessa l’ha absolt a ell i tres nois més. Tots estaven acusats de delictes d’atemptat contra agents de l’autoritat i desordres públics i la Fiscalia demanava penes de tres anys i mig de presó. Amb tot, l’únic argument acusatori era la versió policial.

“ACUSACIÓ GENERALITZADA”
Estartús reconeix en declaracions a Línia Nord que no tenia gaires esperances de ser absolt. “Esperàvem una condemna inferior als dos anys que ens pogués evitar entrar a la presó”, explica.

El tianenc considera que l’absolució demostra que la versió de la Fiscalia “no s’aguantava per enlloc” i remarca que l’única prova suposadament acusatòria era la versió policial dels fets. “Han fet una acusació generalitzada per a les més de 80 persones que vam ser detingudes”, argumenta.

En aquest sentit, el grup constituït per donar suport a Estartús i a Adrià Aragonès -un altre dels encausats- lamenta la “condemna sense sentència” que ha suposat un procediment judicial que s’ha allargat durant quatre anys. Després de la sentència absolutòria, el grup també ha volgut agrair la solidaritat amb els encausats i les mostres de rebuig al desallotjament de Can Vies per part de centenars de persones.

Estartús tanca així quatre anys de tribunals i avança que, tot i que el cas s’ha tancat, la seva tasca antirepressiva no acaba aquí.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram