Haurà de pagar 1.300 euros per alumne per cada any de retallades. Foto: Arxiu

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat la Generalitat a pagar 16 milions d’euros als 26 municipis catalans agrupats al Fòrum d’Alcaldes per l’Educació de Catalunya, en el qual hi són representats Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs a través de Núria Parlon i Joan Callau, respectivament.

La sentència obliga la Generalitat a pagar als consistoris demandants les subvencions que va deixar d’atorgar-los per les escoles bressol a partir de l’any 2012 i fins al 2015. Concretament, el TSJC reconeix el dret dels ajuntaments a rebre 1.300 euros per alumne per cada un dels cursos en què no van rebre la subvenció. Una xifra que és la que s’havia pactat en l’últim curs en el qual es van rebre les subvencions.

La reclamació va començar el 2014 a través d’un contenciós administratiu -la figura jurídica que s’utilitza per demandar administracions públiques- contra la Generalitat i ara els Ajuntaments celebren que el TSJC els hagi donat la raó.

La reivindicació per les subvencions de les escoles bressol ha estat un gran cavall de batalla de molts consistoris en els darrers ants, que havien denunciat reiteradament la política de retallades del Govern. Dels 36 ajuntaments demandants, sis ho van fer en solitari i alguns ja havien rebut una sentència favorable, com L’Hospitalet de Llobregat, Cornellà o Esplugues, que segons el TSJC haurien de rebre al voltant d’un milió d’euros cadascú.

Ara la decisió judicial es fa extensible als consistoris que havien presentat una demanda conjunta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram