Els representants municipals es van reunir el 13 de setembre. Foto: Arxiu

Cada cop es van coneixent més detalls de La Quinzena, el festival de dansa metropolità que celebrarà la seva primera edició de l’1 al 18 de març a Barcelona i diverses ciutats del seu entorn, com Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. A banda de concretar les dates, després de la darrera reunió del 13 de setembre entre representants dels municipis organitzadors, es va anunciar que durant la primera quinzena de març el festival programarà 100 actes de dansa als diversos escenaris que hi haurà repartits per l’àrea metropolitana, que també estaran ubicats a L’Hospitalet, Cornellà i Esplugues.

Encara no s’han avançat els detalls del programa, però el comissionat de Cultura de Barcelona, Xavier Marcé, va avançar la setmana passada que la inauguració de La Quinzena es duria a terme fora de Barcelona. Està previst que el programa d’aquesta iniciativa cultural metropolitana es faci públic al llarg del mes de novembre.

Per ara, però, els organitzadors ja han manifestat la seva voluntat que hi haurà un projecte de dansa al Metro, el transport públic que uneix les set ciutats promotores.

El festival compta amb un pressupost d’1,2 milions d’euros i el seu objectiu principal és teixir sinergies entre els municipis en l’àmbit cultural, així com potenciar les produccions de dansa locals i seduir nou públic que es fidelitzi amb una disciplina artística normalment oblidada. D’altra banda, Terrassa i Sant Cugat del Vallès s’han interessat a prendre-hi part.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram