Representants dels municipis en la presentació de la proposta. Foto: Aj. Badalona

L’Eix Besòs continua avançant. A través d’aquest espai de treball conjunt, Barcelona, Badalona, Santa Coloma, Sant Adrià i Montcada i Reixac han definit els seus plans per a l’entorn del riu a deu anys vista. Una planificació que es desgrana en 130 propostes concretes, una de les més destacades de les quals és la creació d’un parc als terrenys de les Tres Xemeneies.

Més d’un milió de persones viuen en els 81 kilòmetres quadrats de l’àrea del Besòs, la qual cosa equival al 30% de la població de l’àrea metropolitana de Barcelona i el 12% de la població de tota Catalunya. Ara, els ajuntaments dels cinc municipis s’han posat d’acord per desenvolupar una estratègia d’inversions que, per exemple, se centraran en l’aigua del riu. En aquest sentit, es crearà una xarxa d’aprofitament d’aigua freàtica per als municipis.

D’altra banda, es volen ampliar els usos i activitats del Parc Fluvial i reservar la desembocadura per a la conservació d’animals salvatges.

A més, es vol adequar la carretera de la Catalana i connectar-la amb el carrer Guipúscoa i es proposa millorar la connexió entre la sortida de metro de Baró de Viver, el Pont de Santa Coloma i la llera dreta del riu.

Pel que fa a l’àmbit social està previst fomentar polítiques d’habitatge conjuntes, així com fer un pla d’acció per a persones que estiguin en situació de perdre casa seva.

L’agenda també aborda l’àmbit econòmic, amb la revitalització dels polígons d’activitat econòmica o el foment de l’anomenat triangle de l’eix del coneixement Diagonal-Besòs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram