Una imatge promocional de la campanya. Foto: República des de baix

“El missatge és que si ens quedem com estem, anirem fatal”. Aquesta és la principal idea que vol transmetre la campanya ‘República des de baix’, que es presentarà avui a les quatre de la tarda a la plaça de la Vila de Santa Coloma. Els seus impulsors són regidors de Guanyem Badalona en Comú (GBeC), Som Gramenet, Sant Adrià en Comú (SAeC), Compromís per Cerdanyola i Decidim Ripollet. Cap d’aquestes formacions signarà el manifest de suport a la campanya però sí que ho faran els seus representants als ajuntaments. Avui, José Téllez (GBeC), Aitor Blanc (Som) i Joan Belda (SAeC) seran algunes cares visibles en el tret de sortida. “Volem fer campanya pel sí en un territori que entenem prioritari”, expliquen fonts de la campanya. “Hem triat un nom amb el qual totes les candidatures municipalistes impulsores s’hi puguin sentir còmodes”, afegeixen.

Les mateixes fonts assenyalen que els regidors seran les primeres cares visibles de la campanya perquè es pugui identificar clarament el caràcter “independentista i d’esquerres”. De fet, les mateixes fonts apunten que la campanya va dirigida a la “classe treballadora i als indecisos”. L’objectiu dels impulsors és presentar arguments per demostrar que un sí al referèndum de l’1 d‘octubre és sinònim d’una millora de la qualitat de vida. “Si guanya el sí, l’endemà començarà el procés constituent, una oportunitat per articular un dia a dia millor per a la gent”, apunten les fonts consultades per Línia Nord.

‘República des de baix’ es planteja expandir-se a altres ciutats metropolitanes per exercir de detonant de la mobilització popular, a través d’una feina de divulgació al carrer. “Si la gent surt al carrer, els que no volen obrir col·legis electorals l’1 d’octubre ho tindran més difícil”, conclouen les fonts de la campanya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram