500 ajuntaments van participar en l’acte de dissabte. Foto: ACM

Tiana va ser un dels 500 municipis que dissabte van estar representats a la Universitat de Barcelona en l’acte convocat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per aconseguir el suport del món municipal al referèndum de l’1 d’octubre. Un suport que principalment implica la cessió d’espais municipals per poder celebrar la consulta. Tiana no va estar representada per la seva alcaldessa, Ester Pujol, sinó pel primer tinent d’alcaldia i responsable de l’àrea de Transició Nacional, Ricard Fabra (ERC), tal com va decidir l’àrea.

Fabra no va explicitar el suport de Tiana signant el manifest de l’AMI i l’ACM, sinó de forma simbòlica amb la seva presència a l’acte. “No signarem fins que hi hagi una convocatòria ferma del referèndum”, diu en declaracions a Línia Nord. De tota manera, el posicionament formal de l’Ajuntament envers el referèndum no es decidirà fins avui a les set de la tarda, quan hi ha prevista una reunió de l’àrea de Transició Nacional, amb la presència dels partits amb representació al Ple, Òmnium Cultural i l’ANC.

Fabra creu que “no hi haurà cap problema” per permetre la cessió d’espais municipals però expressa dubtes sobre qui firmarà la cessió, ja que l’alcaldessa pot delegar aquesta capacitat. “Si delega en mi, ho assumiré sense cap dubte”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram