Les Tres Xemeneies encara són propietat d’Endesa. Foto: Arxiu

El futur de les Tres Xemeneies sembla lluny de desencallar-se. Ara mateix, l’antiga central tèrmica continua sent propietat d’Endesa i fonts de la companyia han assegurat a Línia Nord. L’estudi assenyala que l’estructura de l’antiga central tèrmica està en bones condicions, però que la seva recoberta ha de ser reparada. Unes obres que costarien 9 milions d’euros.

La companyia va oferir una cessió gratuïta de l’equipament a l’Ajuntament, però encara està esperant resposta. I és que el consistori, conjuntament amb la resta de municipis que integren el Consorci del Besòs -Badalona, Santa Coloma, Barcelona i Montcada i Reixac-, veu inassumible disposar dels recursos necessaris per habilitar l’edifici.

En aquest sentit, els municipis del Besòs no volen acceptar la cessió proposada per la companyia elèctrica si abans aquesta no assumeix el cost de les obres. Una postura compartida per la Plataforma per a la Conservació de les Tres Xemeneies. “Si Endesa cedeix la tèrmica, ha d’estar en perfectes condicions”, argumenta el seu portaveu, Roger Hoyos, que lamenta no haver tingut accés a l’informe encarregat pel Consorci del Besòs.

Per la seva banda, Endesa manté la seva oferta sobre la taula i no ha mogut cap més fitxa. “Nosaltres som els propietaris de les xemeneies i hem vetllat pel seu manteniment”, consideren les mateixes fonts, que prefereixen no valorar l’estat actual de l’estructura de l’antiga central tèrmica, construïda el 1970.

Alhora, les fonts de l’elèctrica qüestionen les valoracions fetes pel Consorci sobre la necessitat de reparar la central. “No hi han entrat, han fet els seus estudis des del carrer”, diuen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram