Els voluntaris han treballat per adequar l’espai. Foto: Aspamoti

El número 62 de la riera de Sant Jordi serà des de dissabte la seu social de l’Associació de Pares de Montgat i Tiana (Aspamoti), dedicada a joves amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Demà passat l’entitat inaugurarà la seva nova casa a les dotze del migdia i oferirà una jornada de portes obertes a partir de les sis de la tarda.

Amb 27 anys d’història darrere, Aspamoti es marcava des de feia temps la necessitat de tenir una seu pròpia com una prioritat per a l’entitat. La raó, disposar d’un espai fix on poder desenvolupar tota la tasca de l’associació que transcendeix l’àmbit lúdic, com l’organització de tallers d’escriptura, ceràmica o teatre. “Fins ara sempre estàvem pendents dels locals que ens cedien altres”, diu la presidenta de l’associació, Eva Marín. Entre els seus objectius principals, Aspamoti té l’assessorament i ajuda a les famílies, així com als mateixos joves amb discapacitat intel·lectual. Alguns dels seus cavalls de batalla són la inserció laboral de les persones amb discapacitat, la necessitat de garantir l’accessibilitat i la mobilitat d’aquestes a tots els espais urbans o la voluntat que tinguin espais d’oci dedicats a ells.

RING 14
La seu d’Aspamoti a la Riera de Sant Jordi serà compartida amb l’associació Ring 14, una agrupació de famílies que tenen fills afectats per la síndrome del cromosoma 14. Es tracta d’una malaltia genètica que s’agrupa dins de les considerades patologies rares i que afecta principalment el sistema nerviós central i la retina.

L’associació té com a principal objectiu donar a conèixer aquesta malaltia, estimular la investigació científica que permeti trobar alguna cura i oferir suport a les famílies amb fills que pateixen aquesta patologia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram