El Barcelonès Nord tornarà a celebrar Sant Jordi. Foto: Arxiu

El Barcelonès Nord s’omplirà diumenge de roses i llibres per celebrar la Diada de Sant Jordi. El fet que enguany la festivitat caigui en diumenge fa que les previsions de vendes siguin inferiors respecte d’altres anys, en què Sant Jordi s’ha celebrat entre setmana.

Principalment, les preocupacions expressades per distribuïdors de roses – com el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya- són dues. D’una banda, que moltes empreses no compraran les roses amb les quals tradicionalment obsequien els treballadors. De l’altra, el fet que moltes persones puguin passar el cap de setmana fora aprofitant el bon temps. En aquest segon cas, però, el consum simplement es pot traslladar. Tot plegat, fa que la previsió del Mercat de Flor i Planta oscil·li entre els 5,5 i els 6 milions de roses venudes, un 15% menys que quan la diada cau entre setmana. En qualsevol cas, tot i caure en diumenge Badalona i Santa Coloma mantindran el seu programa de Sant Jordi habitual. A Badalona des de demà fins al diumenge la plaça de la Vila acollirà la 37a Fira del Llibre, a la qual diumenge se sumaran la sisena fira de Sant Jordi. Tres dies, doncs, plens de literatura, roses i també cultura popular.

Per la seva banda, Santa Coloma, dissabte la Biblioteca central organitzarà un monogràfic en homenatge al poeta colomenc Màrius Sampere. Diumenge la plaça de la Vila acollirà la Fira de Sant Jordi, que inclourà la Fira del llibre i una ballada de sardanes amb la Cobla Premià.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram