Una imatge de l'espectacular incendi. Foto: Twitter (@rblasi)

Un doble incendi declarat diumenge al Port Fòrum de Sant Adrià va afectar deu embarcacions. Sis s’han enfonsat i les altres quatre han estat retirades de la zona després de cremar-se de forma parcial o total. Per causes que es desconeixen, el foc va començar a cremar a un quart de vuit del matí en un dels vaixells i ràpidament es va propagar a la resta. Després que els Bombers de la Generalitat donessin per extingit el foc al migdia, a la tarda les flames van revifar afectant més embarcacions. De fet, els Bombers van evacuar-ne d’altres per evitar la propagació del foc. Finalment, l’incendi es va extingir de forma definitiva a les sis de la tarda. El conseller d’Interior, Jordi Jané, va supervisar el dispositiu d’extinció de forma presencial.

El doble incendi va provocar una intoxicació lleu per fum a una persona que va ser traslladada a l’Hospital del Mar. D’altra banda, els Serveis Socials van atendre una vintena de persones que havien dormit en una de les embarcacions, on la nit anterior havien celebrat una festa. D’aquestes, quatre han passat la nit en un hotel i les altres a casa de familiars

Protecció Civil de la Generalitat va activar diumenge el Pla Especial d’Emergències per Contaminació de les Aigües Marines, que s’ha desactivat avui dilluns. De tota manera, Protecció Civil deixa el Pla CAMCAT en fase de Prealerta perquè el vessament de combustible, restes d’embarcacions i escumògens utilitzats en l’extinció de l’incendi es manté però contingut a la zona del port afectada mitjançant barreres de contenció. A partir d’avui, es duran a terme els tràmits per realitzar el reflotament dels vaixells enfonsats, que es podran allargar diversos dies. Paral·lelament, els Bombers continuen investigant les causes del foc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram