Imatge d’una de les barraques de l’assentament. Foto: Línia Nord

L’assentament de barraques del carrer de les Estrelles de la Mina ha traspassat les fronteres de Sant Adrià. Ahir, l’Ajuntament i el departament d’Afers Socials i Famílies van reunir-se a Barcelona a petició del consistori, que ha reconegut haver-se vist “superat” a l’hora de trobar una solució per les nou persones que viuen en condicions precàries a l’assentament.

Cap de les dues parts ha volgut fer valoracions sobre la trobada, però tal com va indicar la setmana passada la regidora de Serveis Socials, Filo Cañete, l’Ajuntament s’ha adreçat al govern de Puigdemont per demanar ajuda a l’hora de trobar un lloc on aquestes persones es puguin allotjar. Així doncs, mentre els municipis del Barcelonès Nord no desenvolupen el projecte d’alberg a la comarca el consistori ha acudit a la Generalitat.

Segons assegurava Cañete, la ciutat no disposa de cap lloc on acollir les nou persones que actualment viuen a les barraques.

DESALLOTJAMENT
Això, però, no ha impedit que el Ple votés a favor d’iniciar els tràmits per desallotjar l’assentament, tot i que l’Ajuntament encara no ha comunicat que s’hagi iniciat l’expedient administratiu. Quan això passi es donarà deu dies de marge a les famílies perquè marxin. Si no ho fan, se sol·licitarà l’autorització a un jutge.

La situació, doncs, continua encallada i les tres famílies barraquistes continuen dormint a la Mina. Mentrestant, diverses entitats de Sant Adrià i les associacions gitanes més destacades del país els hi han mostrat suport.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram