Sant Adrià encapçala la classificació de probabilitat de robatori. Foto: Arxiu

El 2015 es van produir 175 robatoris de cotxes assegurats a Sant Adrià, un 1,4% dels 12.502 sinistres registrats a Catalunya. Tot i que en termes absoluts les dades de la ciutat no destaquen, sí que ho fan en el capítol de probabilitat. Segons un estudi de la Unió Catalana d’Entitats Asseguradores (UECAC) Sant Adrià és la ciutat catalana on és més probable que es produeixi un robatori. Concretament és un 186% més probable patir un robatori de vehicle que en el conjunt del país. És a dir, gairebé hi ha tres vegades més de possibilitats que això passi.

De fet, Sant Adrià és líder destacat d’aquesta classificació. El segon municipi amb més probabilitat de patir un sinistre d’aquestes característiques és La Canonja, a Tarragona, on les possibilitats que a algú li robin el cotxe és un 137% més alta que la mitjana catalana.

Sense moure’s de la comarca, però, Badalona i Santa Coloma de Gramenet també són ciutats on les possibilitats de patir un robatori de vehicle són altes. En el cas de Badalona és la sisena ciutat amb més probabilitats, amb un 52,9% més de possibilitats que en el conjunt del país, mentre que en el cas de Santa Coloma, la setena, el percentatge és del 52,6%.

L’estudi de la UECAC també assenyala que l’àrea metropolitana de Barcelona és la zona del país on es produeixen més robatoris. L’informe, a més, considera que Barcelona exerceix com a “irradiadora” d’aquest tipus de delictes, tot i que la capital no en pateixi tants com les ciutats del seu voltant. Per exemple, Badalona és la ciutat metropolitana que va patir més robatoris el 2015, amb un 9,1% del total.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram