Un correu electrònic del PSC era la base de la investigació. Foto: Arxiu

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (ACPD) ha sobresegut la denúncia contra l’Ajuntament, presentada per Isaac Salvatierra (Junts per Tiana) per una presumpta vulneració de la llei de protecció de dades. Salvatierra va recórrer a l’ACPD després de rebre, conjuntament amb altres veïns, butlletins electrònics de l’agrupació local del PSC, sense haver facilitat mai el seu contacte al partit. El denunciant expressava una sospita basada en la possibilitat que l’Ajuntament hagués facilitat les dades de contacte dels veïns al PSC sense demanar-los permís. L’ACPD ho ha intentat esbrinar sense èxit.

Fonts de l’Autoritat confirmen a Línia Nord que el motiu principal per sobreseure el cas ha estat la manca de proves. Per una banda, l’Ajuntament ha argumentat que l’adreça del denunciant i de l’altre testimoni que apareix a la denúncia figuraven en un enviament de correus per part de dues entitats de Tiana a diversos destinataris, sense utilitzar l’opció de còpia oculta. Així, les adreces eren visibles per tots els destinataris, entre els quals hi havia l’adreça electrònica [email protected], des de la qual es va fer l’enviament de butlletins que va desembocar en la denúncia. “Aquesta circumstància qüestiona la base sobre la qual se sostenia la imputació”, explica l’ACPD en la resolució publicada recentment. “Això no porta a descartar que l’Ajuntament hagués efectuat la comunicació de dades imputada però impedeix sostenir el contrari”.

Dit d’una altra manera, l’ACPD no pot demostrar que l’Ajuntament filtrés dades al PSC, però tampoc que això no fos així.

TOC D’ATENCIÓ
En la resolució, l’Autoritat destaca les “dificultats” que va tenir per notificar els seus requeriments a l’agrupació socialista. De fet, l’ACPD va acabar demanant ajuda a l’Ajuntament per posar-se en contacte amb el partit, a la qual cosa el consistori va respondre que no coneixia l’adreça postal de l’agrupació.

Finalment, l’ACPD va recórrer a la gerència del PSC català, que va negar que el partit tingués registrat el domini de correu electrònic des del qual es van enviar els butlletins.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram