Festa dels 40 anys de Direxis Tusgsal a l’Olímpic de Badalona. Foto: Direxis Tusgsal

L’empresa badalonina Direxis Tusgsal celebra enguany 40 anys de trajectòria. Dissabte passat a l’Olímpic de Badalona es van concentrar 1.400 persones a la festa organitzada per l’empresa, entre els quals van assistir autoritats locals i d’altres municipis on opera Tusgsal, a més de la participació destaca de la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz.

Díaz va destacar el potencial i el compromís de l’empresa, la qual va titllar de “pionera” i “nascuda des de la cooperació i la societat”. “Al voltant d’una iniciativa empresarial, econòmica i laboral es genera societat. Vosaltres feu ciutat i creeu comunitat”, va reconèixer la vicepresidenta segona.

Tusgsal, de vaixell a transatlàntic

Per la seva banda, el president del Consell d’Administració de Direxis Tusgsal, Federico Llobet, va aprofitar per destacar “la bona feina” del personal de l’empresa. “Fa 40 anys, un grup de 117 treballadors i treballadores, amb valentia i determinació, va decidir embarcar-se en un projecte nou i desconegut per a tots ells”, va assegurar Llobet.

Aquell projecte, va dir, ha esdevingut un referent del sector del transport de viatgers i sanitari amb prop de 2.000 treballadors. “Aquell vaixell que va salpar el maig de 1985 s’ha convertit en 2024 en un transatlàntic”, va afegir.

De fet, per a Badalona, la famosa “TUSA”, l’autobús de color groc, és un símbol de la ciutat que ha assegurat la seva continuïtat al municipi amb un contracte per 10 anys més; per tant, en celebrarà 50 anys. “Esperem que, amb el treball i l’esforç de totes les persones que vinguin després, pugui arribar als 100”, va afirmar Llobet.

“No s’entén Badalona sense Tusgsal”

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va valorar el factor humà de Tusgsal i la seva capacitat de superar obstacles i adaptar-se als nous temps. Albiol també va explicar que, el fet que a Badalona als autobusos se’ls conegui com a Tusa, és un fet rellevant.

“Pot semblar una anècdota, però posa en evidència una realitat: el sentiment dels veïns de Badalona vers la vostra empresa. No s’entén Badalona sense Tusgsal, ni al revés”, va concloure.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram