Operària de neteja als carrers de Santa Coloma. Foto: Ajuntament

Santa Coloma de Gramenet ha adjudicat el seu nou contracte de neteja. L’Ajuntament destinarà 140 milions d’euros a la neteja i la gestió de residus durant els pròxims vuit anys, la qual cosa suposa la xifra més alta de la seva història.

A diferència d’altres anys, l’Ajuntament ha fet una única licitació dividida en quatre grups. Fins ara, la recollida i la neteja es prestaven mitjançant dos contractes diferents.

Divisió en quatre grups

D’aquesta manera, els diners es repartiran en quatre grups:

El lot 1 de recollida de residus de rebuig i neteja viària i s’ha adjudicat per 91 milions d’euros El 2 correspon a la recollida selectiva i de voluminosos- com mobles i trastos vells-, i s’hi destinaran 44 milions (IVA inclòs).

El lot 3 permetrà renovar el 2025 el parc de contenidors de la ciutat, amb una nova remesa de contenidors més sostenibles fets amb un 80% de material reciclable, i s’ha adjudicat per 2 milions d’euros més 400.000 euros d’IVA.

Finalment, el 4 implementarà durant els pròxims 4 anys una plataforma de control i seguiment de la prestació dels serveis, que complementarà l’actual control de qualitat que inspecciona l’activitat, i detectarà possibles millores. El cost serà d’uns 400.000 euros.

Amb aquest contracte també s’augmentarà la freqüència de la recollida selectiva i del rentat de contenidors, la creació de brigades immediates, i la incorporació de vehicles elèctrics amb la instal·lació en un termini màxim de 12 mesos de 15 punts de càrrega semiràpida per aquest tipus de vehicles.

Cuidar Santa Coloma, cosa de tots

L’alcaldessa de Santa Coloma, Mireia González, ha assegurat que des de l’Ajuntament continuarà apostant per una ciutat més agradable per a tots amb recursos. Ha remarcat, però, que perquè sigui possible, cal la col·laboració ciutadana.

“L’Ajuntament no estalvia recursos humans i econòmics per millorar l’espai públic i poder sentir-nos orgullosos i orgulloses de la ciutat en què vivim. Però, per aconseguir-ho no és suficient amb la nostra intervenció, el paper de la ciutadania és fonamental per mantenir nets, en el millor estat possible, els nostres carres i places”, va explicar González.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram