Les obres van començar el maig del 2015. Foto: Ajuntament

Les obres a la plaça de la Vila acabaran finalment a la primavera. L’Ajuntament ha evitat marcar en el calendari una data concreta, però en declaracions a aquesta publicació, l’alcaldessa, Rosa Funtané, preveu que els treballs de remodelació acabin en les pròximes setmanes.

Així doncs, aviat es posarà punt final a unes obres impulsades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que van començar al maig del 2015 i que s’han endarrerit per diversos motius. Per començar, quatre mesos després de l’inici dels treballs les excavadores van topar amb un tipus de terreny que no estava contemplat en l’estudi preliminar i que va obligar a aturar la remodelació. Més tard, al setembre de l’any passat, les obres van seguir endavant però un desacord econòmic entre l’AMB i l’empresa adjudicatària dels treballs va tornar a aturar el procés. Concretament, la constructora afirmava haver tingut més despeses de les acordades en la renegociació que es va dur a terme a l’agost 2015.

Finalment les dues parts han arribat a un acord i ara s’han reprès les tasques necessàries per acabar l’aparcament subterrani, així com la instal·lació d’algunes baranes i elements de mobiliari urbà. Paral·lelament, l’Ajuntament assumirà els treballs de pintura i els últims retocs de la façana del consistori, tal com estava previst.

La plaça de la Vila, doncs, ja veu la llum al final del túnel i els veïns podran tornar a trepitjar-la després d’un procés d’obres de remodelació que s’hauran allargat durant dos anys, gairebé sis mesos més del previst.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram