Albiol

Albiol mostra dubtes amb l’aplicació de la ZBE. Foto: Arxiu

Poc després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi tombat la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de les rondes de Barcelona, afectant els municipis de Sant Adrià, l’Hospitalet, Esplugues i Cornellà, ara el govern de Badalona ha anunciat que estudia portar als tribunals el decret ‘Pla de Qualitat de l’Aire, aprovat recentment per la Generalitat i que donava llum verda a implantar les ZBE arreu del país. Ho ha avançat El Periódico, i el mateix alcalde, Xavier García Albiol, ha expressat a les xarxes que estudiaran jurídicament el decret i, “si tenen base”, presentaran un recurs als tribunals.

Que el govern de Badalona, liderat per Xavier García Albiol, és al·lèrgic a aquesta normativa és un fet. Sense anar més lluny, en conèixer la notícia de l’anul·lació de les ZBE de les rondes, el mateix Albiol va sortir al pas per recordar que fa mesos va anunciar que no aplicaria la ZBE a Badalona, tal com l’obligava la normativa estatal, argumentant “manca de documentació justificativa del govern municipal anterior”.

L’afectació a Badalona

Ara, després de fer-se públic que portarà el decret del Govern als tribunals, Albiol ha afirmat que aquesta normativa li sembla “una barbaritat”. “No es pot castigar aquells veïns que no es poden canviar el cotxe perquè econòmicament no poden”, ha afegit el batlle. Albiol ha detallat que a Badalona més del 50% dels cotxes tenen etiqueta groga o no en tenen i, per tant, són cotxes que no podran circular a partir del 2028, segons el decret del Govern.

Amb tot, Albiol ha volgut deixar clar que no estan en contra d’aplicar mesures per protegir el medi ambient. “Estem a favor de fer-ho d’una manera ordenada i sense castigar la gent”, ha argumentat Albiol. En aquest sentit, volen “deixar temps” als veïns perquè s’adaptin a la nova normativa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram