Barcelonès Nord

Imatge del Barcelonès Nord. Foto: R.H

El món empresarial del Barcelonès Nord està d’enhorabona. En el segon semestre del 2024 ha aconseguit dades històriques en diferents àmbits. S’han assolit 95.500 afiliacions a la seguretat social, la xifra més elevada de llocs de treball dels del 2008 i el teixit empresarial ha superat les 8.000 empreses. Són dades del darrer informe trimestral del mercat de treball i teixit empresarial publicat per la Cambra de Comerç al Barcelonès Nord.

El creixement de les empreses a la comarca ha estat d’un 2,4% a finals del mes de juny, un percentatge per sobre de la mitjana catalana (0,9%). Destaca l’augment dels comptes de cotització respecte a l’any passat als sectors de la construcció i els serveis, que pugen un 7,1% i un 1,9% respectivament. Per contra, el nombre d’empreses la indústria decreix lleugerament (-0,8%).

El creixement de llocs de treball més alt de Catalunya

L’evolució dels llocs de treball ha experimentat un creixement del 4,1% a finals de juny respecte a un any enrere, fins a les gairebé 95.500. Aquest creixement és més elevat al del conjunt de Catalunya (3,4%).

Els assalariats han crescut un 4,5% i els autònoms un 2,9%, ambdues xifres per sobre de la mitjana catalana, situada en un 3,7% i un 1,5%.

Mínim històric d’aturats des del 2008

Paral·lelament a l’evolució de les dades de teixit empresarial, el juny del 2024 va tancar amb 20.376 persones aturades inscrites a les oficines de Treball de Catalunya de l’àrea, el valor més baix des de juny del 2008.

Aquesta xifra suposa una disminució del nombre d’aturats del 2,8% respecte a l’any anterior, el descens més alt registrat a Catalunya (-1,4%).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram