El bloc Venus està pendent d’enderroc des del 2002. Foto: Arxiu

La Mina podria conèixer al març quins són els plans definitius de la Generalitat per a l’edifici Venus, pendent d’un enderroc des del 2002, quan es va aprovar el Pla Especial de Reordenació i Millora del barri de la Mina. Al maig el Govern va posar de nou sobre la taula l’enderroc després de dos anys d’haver-lo descartat i divendres passat el president Puigdemont va abordar el futur de Venus en una reunió mantinguda amb representants veïnals de la Mina a la Generalitat. Els veïns asseguren que en aquesta trobada, i en d’altres anteriors, el Govern ha previst traslladar-los la proposta final per al futur de l’edifici al març.

Per la seva banda, a petició d’aquesta publicació, el departament de Presidència ha declinat l’opció de confirmar aquest extrem, que tampoc ha desmentit.

Sigui com sigui, en declaracions a Línia Nord, els veïns fan un bon balanç de la reunió amb Puigdemont. “Celebrem que per al president el futur de Venus no depengui només dels criteris econòmics”, explica la portaveu dels veïns del bloc, Paquí Jiménez, que considera que l’executiu de Puigdemont està predisposat a treballar al barri. “Ara cal que el treball es faci coordinadament amb les entitats”, afegeix. En el mateix sentit s’expressa el portaveu de la Plataforma d’Entitats Veïnals, Josep Maria Monferrer. “Li vam demanar que no es torni a prendre cap decisió sobre la Mina si abans no s’ha parlat amb els veïns”, diu.

Més enllà de les reclamacions pel bloc Venus, durant la reunió les entitats veïnals van demanar a Puigdemont el desenvolupament d’un pla per combatre l’absentisme escolar i que promogui la formació i inserció laboral.

Unes peticions que els veïns podran recordar al president sense moure’s del barri, després que divendres Puigdemont renovés el seu compromís de visitar la Mina.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram