La residència Ramon Berenguer hauria d’acollir el centre de dia. Foto: RRB

La Comissió d’Afers Socials del Parlament va aprovar ahir la resolució que demanava que els pressupostos de la Generalitat contemplin l’ampliació de places públiques de residència per a la gent gran i l’obertura del centre de dia a la residència pública Ramon Berenguer.

Fins al Parlament es va desplaçar una delegació colomenca amb la presència de diferents regidors municipals i membres de la plataforma SOS Gent Gran per donar suport a una reivindicació que la ciutat fa des de fa temps. És aquesta plataforma la que en els darrers temps ha liderat la reivindicació, ja que ha aconseguit recollir més de 3.000 signatures. Cal recordar que a Santa Coloma gairebé un 20% de la població té més de 65 anys.

La resolució es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups polítics, amb l’excepció de Junts pel Sí, que es va abstenir en el punt del centre de dia. L’actual coalició que governa la Generalitat ha deixat clar en més d’una ocasió que aposta per una gestió concertada dels nous equipaments.

D’altra banda, la setmana que ve el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, visitarà la ciutat per abordar la posada en marxa del centre de dia a la residència Ramon Berenguer.

PISOS ASSISTITS
D’altra banda, tal com va avançar El Punt Avui, l’Ajuntament té previst construir una cinquantena de pisos tutelats destinats a les persones majors de 65 anys. Els pisos es faran a l’edifici de l’antiga escola Miguel Hernández, que es rehabilitarà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram