Una imatge de la Junta Local de Seguretat. Foto: Ajuntament

L’alcaldessa Ester Pujol va aprofitar la celebració d’ahir de la Junta Local de Seguretat per demanar al Secretari de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Xavier Baiget, que va ser present a la trobada, més recursos econòmics per poder fer front a les mesures de seguretat que ha pres l’Ajuntament i que han estat finançades amb fons municipals.

La resposta de Baiget a la petició de l’alcaldessa Pujol va ser que en “prenia bona nota” i que traslladaria la petició al delegat territorial del Govern a Barcelona.

ROBATORIS
Durant la Junta Local de Seguretat la qüestió principal va ser la dels robatoris a les cases. Cal recordar que a finals de novembre se’n van produir sis -quatre el mateix dia- en només una setmana a les urbanitzacions de Les Costes i Les Vessants. Al llarg d’aquell novembre la xifra total de robatoris va ser de nou, mentre que durant tot l’any passat la xifra total va ser de 59.

Després de la Junta Local de Seguretat, des del govern van voler destacar que les dades tractades durant la trobada “situen a Tiana com un dels municipis amb l’índex delinqüencial més baix del Maresme”. Tot i això, des del grup municipal de Junts per Tiana van recordar que “els robatoris amb força als domicilis han pujat un 3,5%”, ja que es va passar dels 57 del 2015 als 59 del 2016.

La d’ahir va ser la primera Junta de Seguretat Local que va comptar amb la presència dels portaveus de tots els grups de l’oposició a excepció del de la CUP.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram