Agent Cívic Sant Adrià

Els agents cívics patrullen dos barris. Foto: Ajuntament de Sant Adrià

L’Ajuntament de Sant Adrià ha fet un primer balanç de la feina dels agents cívics nocturns. Un servei que pretén recuperar la figura de l’antic ‘sereno’ i que es va posar en marxa a la ciutat el setembre amb l’objectiu de vetllar per la bona convivència a la ciutat. Entre les tasques que desenvolupen els agents hi ha el foment del bon ús dels contenidors, la vigilància del mal ús de l’espai públic pel que fa als residus voluminosos, la promoció del civisme, la detecció de conductes incíviques i de vandalisme i l’acompanyament a persones que tinguin sensació de perill en els seus desplaçaments nocturns.

Fins ara, aquest servei ha estat ofert per quatre agents que han treballat en dos barris de la ciutat, Sant Joan Baptista i Sant Adrià Nord. En ells, s’ha posat èmfasi en assumptes concrets com el control de la venda d’alcohol més enllà de les 11 de la nit, la intervenció per problemes de convivència al carrer de Joaquim Blume o el seguiment dels usos de les motos dels establiments de venda a domicili. La majoria d’actuacions es fan a l’avinguda de la Platja i a Mare de Déu del Carme, en la zona Sud.

Pel que fa als vehicles de mobilitat personal, s’han registrat 107 incidències de bicicletes i 162 de patinets circulant per la vorera. També dos patinets han excedit la velocitat permesa. D’altra banda, s’ha fet acompanyament a 47 persones.

Una feina que l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, ha qualificat de “fantàstica”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram