Imatge d’un dels trams del mural. Foto: Ajuntament de Santa Coloma

Santa Coloma de Gramenet ha homenatjat a l’artista japonès Akira Toriyama, creador de sèries com ‘Doctor Slump’ o ‘Bola de Drac’, amb un mural al BesArt del Parc Fluvial del Besòs, el museu d’art urbà a l’aire lliure del municipi.

L’obra dedicada al dibuixant nipó, mort l’1 de març als 68 anys, ocupa 17 metres i té la voluntat de “reconèixer i celebrar el seu impacte a la cultura popular i a la societat en general”. Precisament, l’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, va destacar aquest dilluns la influència de les creacions de l’artista.

“Estem molt orgullosos d’acollir a Santa Coloma aquest homenatge a un artista que va marcar a diverses generacions amb els seus dibuixos, que després es van traslladar amb molt èxit a la televisió. I a més, ho fem al BesArt, un dels grans projectes culturals de la regió metropolitana, tot un referent que s’expandeix pels dos marges del Besòs, en una àrea renaturalitzada i oberta a la ciutadania”, va declarar Parlon.

El Cònsul General del Japó, Shoko Igarashi, també va assistir a la inauguració de l’obra dels artistes El Mundo de Rita i Pop, també presents.

Toriyama ha contribuït de manera significativa al món de l’entreteniment i ha deixat un llegat durador. Per això, l’Ajuntament considera que aquest mural serà una font d’inspiració i alegria per als fans de les seves obres, i esdevindrà un espai d’admiració i estima per la seva contribució a la cultura popular.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram