Ple

Ple d l’1 de juliol. Foto: Ajuntament de Badalona

Badalona En Comú Podem ha denunciat a l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, davant l’Agència Catalana de Protecció de Dades per la lectura de l’informe mèdic del sense sostre mort a Badalona al mes de juny. Durant el ple municipal celebrat l’1 de juliol, Albiol va llegir aquest document tot i els retrets de l’oposició, que el va advertir de la vulneració de la protecció de dades.

D’aquesta manera, se suma una nova denúncia al batlle per aquest cas, ja que Guanyem també en va presentar una aquest dimecres tres de juliol. La denúncia dels comuns va més enllà perquè els Comuns assenyalen el possible incompliment de la llei per la cessió de dades de salut sense consentiment. En aquesta línia, han sol·licitat una investigació per la gestió de dades de l’empresa pública de salut, Badalona Serveis Assistencials, per cedir informació a una persona no autoritzada i per l’accés indegut a la història clínica d’un pacient.

“Albiol ha exposat públicament unes dades personals saltant-se la llei, i a més, vulnerant la dignitat de la persona afectada sabent que ja és morta i que no es pot defensar. No només és il·legal, sinó que és totalment reprovable èticament. Un cop més ens avergonyim de tenir un alcalde que denigra les persones més vulnerables”, ha afirmat la presidenta del grup municipal dels comuns, Aïda Llauradó.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram