L’oposició al crematori continua. Foto: Arxiu

La Plataforma Stop Crematori vol comptar amb la complicitat dels partits amb representació al Ple per aconseguir l’objectiu de frenar la construcció d’un forn crematori dins el complex funerari projectat a la Catalana. És per això que la plataforma ha convocat els partits a una reunió que se celebrarà en els pròxims quinze dies, tot i que encara no té una data definida. Per ara, segons ha explicat Stop Crematori en declaracions a aquesta publicació, Ciutadans, Sant Adrià en Comú, ICV-EUiA, Més, ERC i CiU han confirmat la seva assistència, mentre que el PSC i el PP no han respost el requeriment.

La voluntat de la plataforma és trobar vies de treball conjunt amb els partits. “Cal posar fil a l’agulla, abans que comenci el procés per atorgar les llicències al projecte de complex funerari”, argumenta Pilar Raja, membre de la plataforma. Mentrestant, Stop Crematori manté en suspens la possibilitat de recórrer a la via judicial i els activistes exigeixen transparència en el procés de negociació iniciat per l’Ajuntament i el Consell Comarcal amb Tanatori del Litoral, el grup empresarial adjudicatari del projecte. “No sabem quan es convocarà de nou la comissió de seguiment de les negociacions”, diu Raja. Al maig, l’Ajuntament i el Consell Comarcal es van comprometre a negociar amb l’empresa perquè el tanatori no incorporés el crematori, però la plataforma lamenta que fins ara només reben informació a través dels mitjans de comunicació. “Volem que ens informin directament”, demana Raja.

La setmana passada, per exemple, fonts del Consell Comarcal asseguraven a Línia Nord ser “optimistes” amb la possibilitat de convèncer Tanatori del Litoral per frenar el crematori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram