Badalona platges

Imatge del litoral badaloní després del temporal.Foto: X (@albiol_xg)

Les platges de Badalona no rebran sorra per pal·liar els efectes dels temporals. Tal com va avançar El Periódico aquests dimarts, el ministeri de Transició ecològica explica que la manca de bancs de sorra no permetrà reposar-ne la perduda a la costa de la província de Barcelona, i algunes de les tasques d’estabilització es posposen fins a finals de juliol. Durant els últims mesos són diverses les reclamacions que des del govern local s’han fet al ministeri per aconseguir una millora de les platges, que han retrocedit davant del mar. A més, també han perdut accessibilitat per la irregularitat del terreny. Unes peticions que, finalment, hauran d’esperar.

L’alcalde Xavier García Albiol ha mostrat la seva indignació i ha assegurat que el govern espanyol ha faltat a la seva paraula. “El mes de febrer el secretari d’estat del govern d’Espanya em va assegurar que al juny es traslladaria sorra a la platja de Badalona. Avui diuen la contrària. L’any passat Barcelona va rebre sorra, però a Badalona tampoc vam tenir. No estic disposat que tractin amb tant de menyspreu a la tercera ciutat de Catalunya”, ha denunciat l’alcalde.

Descontaminació de la Mora

Per altra banda, la descontaminació de l’antiga platja de la Mora no començarà, com a mínim, fins al 2027. Aquesta zona, que no és una platja com a tal perquè no té sorra, està en aquesta situació des del 2017, quan es va trencar el col·lector de Llevant d’aigües residuals.

Segons publica El Periódico, els treballs per descontaminar-la no es podran iniciar fins que no es faci el trasllat del col·lector de Llevant, i la previsió del ministeri és que s’hagi completat d’aquí a tres anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram