Carrera durant la roda de premsa de balanç del primer any d’Albiol. Foto: Línia Nord

El primer any de Xavier García Albiol com a alcalde ha estat durament criticat per l’oposició, que ha retret al popular que no hagi estat capaç de complir amb les promeses que va fer per arribar a governar. A més destaquen que les dades de seguretat, que van jugar un paper fonamental en el discurs d’Albiol a la campanya, han empitjorat un 15% segons les dades del Ministeri de l’Interior.

El socialista Fernando Carrera ha ofert aquest dimecres una roda de premsa per fer balanç dels primers 365 dies d’Albiol a l’alcaldia. Un període que ha definit com “l’any de la decepció i de les promeses incomplertes”. El socialista ha fet èmfasi en què “cap dels projectes dels quals ha parlat Albiol ha estat propi de l’actual govern” i que s’ha mostrat “reactiu” en tot moment.

Carrera ha mostrat un decàleg de promeses que no ha complert l’equip de govern. A més de la seguretat, ha criticat el cobrament de la taxa de neteja de 100 euros sense tenir el contracte de neteja enllestit, la planificació de serveis socials – en especial per can Bofí Vell- o la manca d’accions als equipaments municipals i als mercats. També, ha dit, encara està sense data la construcció dels dipòsits pluvials que va prometre l’alcalde.

Sobre el funcionament de l’Ajuntament, del qual Albiol ha fet un balanç positiu per la contractació d’un gerent i de nou personal, el líder de l’oposició no comparteix la gestió per millorar la maquinària municipal. “Albiol diu que ha posat fi a la situació caòtica quan l’Ajuntament funciona pitjor que mai. Ho diuen els treballadors i els sindicats”, ha assegurat Carrera.

Pel que fa a l’ocupació, el president del PSC ha afirmat que és la “gran cortina de fum”. “No s’està resolent. En els darrers 6 mesos hi ha hagut 317 ocupacions”, ha destacat.

“Enganys i falses promeses”

Per la seva part, durant les darreres hores els Comuns han emès un comunicat on retreuen a Albiol que hagi complert un any “ple de falses promeses”, i assenyalen el fet que encara no s’hagi aprovat el nou contracte de la neteja viària o no estigui operativa la biblioteca Can Casacuberta.

En Comú Podem, liderat per Aïda Llauradó, també recrimina al PP que la mitjana de pagament a proveïdors sigui de 100 dies, que no hi hagi alternativa per als sense llar que vivien a Can Bofí Vell, que no hi hagi calendari de construcció de les noves escoles públiques o que anunciés sense detalls la construcció d’una nova piscina olímpica.

Per la seva banda, Àlex Montornès, portaveu d’ERC, recorda que Albiol es va presentar a les eleccions municipals “amb una vareta màgica per resoldre els problemes” i que, en un any, s’ha passat del “Badalonisme màgic al Badalonisme gris que busca excuses per no fer o per fer creure que allò promès no es pot fer”. Montornès, amb tot, reconeix que l’alcalde del PP “va saber connectar amb el malestar de la ciutadania” pel “bloqueig” al qual estava condemnada la ciutat. El republicà també concedeix que el govern d’Albiol “fa coses”, però no estaria fent servir, a parer seu, “la força per fer els canvis que la ciutat necessita”. En aquesta línia, Montornès també diu que tenir l’arbre de Nadal més alt de l’Estat “no és més urgent que tenir climatització a les escoles bressol”, que posa com a exemple de gestió ineficient.

Finalment, Dolors Sabater, de Guanyem, assegura que en aquest any “es confirma que Albiol ha fet un engany amb falses promeses”. També ha fet una crida a la resta de forces municipals per fer front a Albiol. “La resta de forces hem de tenir clar que cal fer front comú per treure Badalona de les mans del partit més corrupte que existeix”, ha declarat Sabater a Televisió de Badalona.

Albiol fa balanç del seu primer any: un inici de mandat “per recuperar el prestigi” de Badalona
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram