Bennasar va entrevistar l’actor Marc Martínez. Foto: Tiana Negra

El festival de novel·la negra en català Tiana Negra ha celebrat aquest passat cap de setmana la seva cinquena edició i el certamen ha demostrat ser una proposta consolidada, no només a Tiana, sinó també a tot el país. Enguany el festival ha arribat al miler d’assistents, 200 més que l’any passat, segons les xifres que han fet públiques els seus organitzadors. D’altra banda, durant el divendres a la tarda i tot el dissabte es van vendre 212 llibres de novel·la negra en català. “Cada una d’aquestes vendes és una oportunitat per donar a conèixer els nostres autors”, considera el director del festival, Sebastià Bennasar.

D’altra banda, Bennasar valora de forma especialment positiva el resultat de les sessions de Cadira d’Orelles, les trobades amb escriptors que en aquesta edició han estat protagonitzades per Rafael Vallbona, Salvador Balcells, Llort i Jordi de Manuel.

A més, el director del certamen també destaca la bona acollida del públic a la colenda internacional del festival, a càrrec del periodista i escriptor italià Flavio Soriga, i a l’entrevista amb l’actor Marc Martínez.

2018: ANY PEDROLO
Ara, els organitzadors del Tiana Negra ja pensen en l’edició de l’any que ve. Tot i que la majoria de detalls encara s’han de definir, Bennasar ja avança que estarà dedicada a l’escriptor Manuel de Pedrolo. “Serà l’any del centenari del seu naixement i volem reconèixer les seves aportacions al gènere de la novel·la negra”, conclou el director del Tiana Negra.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram