Uni Dori Badalona bressol

Escola bressol Uni Dori. Foto: Cavall de Cartró

Aquest dilluns, coincidint amb el Ple municipal, les famílies dels 500 infants de les escoles bressol municipals de Badalona van manifestar-se a la plaça de la Vila per exigir aparells de climatització per als centres educatius. El govern local va explicar que el mateix dilluns s’havia licitat la compra dels aparells, un fet que, per les famílies, arriba tard. Els familiars consideren que, veient els terminis, estan pràcticament convençuts que la calor tornarà a envair les escoles bressol perquè els pingüins no arribaran a temps.

José Manuel López, coordinador d’Educació, assegurava el mateix dia a Televisió de Badalona que aquests pingüins estaran a les aules en 15-20 dies. A més, va afegir que hi haurà més actuacions per refrigerar els centres educatius municipals.”Estem treballant en un pla d’inversions que ha de climatitzar més aules; hem de fer refugis als patis i millorar les instal·lacions”, va afegir López.

La lluita de les famílies va començar el maig del 2022, quan van sol·licitar a l’Ajuntament una climatització adequada. De fet, les famílies demanen una solució definitiva, que de moment no és possible, i per aquest motiu van demanar alternatives provisionals per evitar les altes temperatures. Al gener, expliquen els afectats, la previsió del govern local era que per a Setmana Santa ja es tinguessin els pingüins disponibles. Uns terminis que s’han endarrerit pràcticament fins a l’estiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram