El CAS s’ubica a Torribera. Foto: Arxiu

La Generalitat preveu que el nou Centre d’Atenció i Seguiment (CAS) de les addiccions i la salut mental instal·lat al recinte Torribera atengui 200 persones durant el 2017. Unes primeres visites que després el personal mèdic pot derivar als serveis d’atenció psiquiàtrica, psicològica o de medicina interna.

El nou CAS colomenc, que Línia Nord ja va avançar que podia ubicar-se a Torribera, representa un pas endavant en el treball conjunt d’atenció a les drogodependències al Barcelonès Nord. El nou servei s’ubica al Centre Doctor Emili Mira, forma part de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions i s’integra al Servei Català de la Salut, dependent de la Generalitat. Tot i això, es coordina amb les àrees bàsiques de salut dels barris de Can Mariner, Singuerlín, Santa Rosa i Fondo.

Fins ara Santa Coloma no disposava d’un CAS propi i les persones que requerien atenció per addiccions havien d’anar a l CAS Delta de Badalona. En aquest sentit, a l’octubre Badalona i Sant Adrià havien recalamat a Santa Coloma assumir coordinadament l’atenció a les persones drogodependents. Ara, la ciutat ha fet aquest pas endavant, tot i que el CAS només atendrà persones drogodependents amb transtorns mentals.

Fins ara aquesta tasca era assumida totalment pels dos municipis veïns, generant fins i tot situacions de col·lapse en serveis com la sala de venopunció mòbil instal·lada a Sant Roc, a la frontera entre les dues ciutats. “Hi ha molt marge per millorar, però estem fent un abordatge colaboratiu de la qüestió”, assegura l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, en una entrevista a aquesta publicació.

De tota manera, el nou CAS no inclou cap sala de venopunció i per tant, els usuaris que requereixin aquest servei continuaran anant a Badalona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram