Baetulo Badalona

La festa es va presentar el març a Alimentaria, amb Elías, Albiol i Tomás. Foto: Ajuntament de Badalona

La ‘Baetulo, festa mediterrània’ que van presentar al març a la Fira Alimentària l’alcalde Xavier García Albiol i l’empresari badaloní del pernil Enrique Tomás, que van estar acompanyats pel també empresari José Elías, no se celebrarà per Sant Joan, tal com es va dir en un primer moment. Així ho va explicar a finals del maig el mateix alcalde en una entrevista a Ràdio Ciutat de Badalona i ha confirmat aquesta publicació de fonts de l’empresa d’Enrique Tomás.

A l’esmentada entrevista, Albiol va reconèixer que els promotors “van justos de temps” i que la idea seria celebrar-la de cara al setembre o l’octubre, tot i que fonts de la companyia eviten donar cap data concreta, de moment. Tanmateix, des de l’Ajuntament diuen ara a Línia Nord que el festival no se celebrarà fins a l’any vinent. De fet, la intenció és que la festa s’organitzi a partir del 2025 cada Sant Joan, tal com va dir l’alcalde a l’entrevista a la ràdio pública.

Enrique Tomás, Carlos Latre i Cristina Cubero

A la Fira Alimentària del març l’alcalde Albiol va informar que estava previst que la ciutat acollís la celebració del 20 al 23 d’aquest mes de juny, en una cita centrada a reivindicar la gastronomia i cultura locals, amb un enfocament clarament mediterrani. Aquest projecte, a més, compta amb el suport de la periodista Cristina Cubero i el showman Carlos Latre, amb qui es van reunir Albiol i Tomás l’any passat a Màlaga per començar a preparar l’esdeveniment.

Des del consistori assenyalen que el govern “continua apostant per la promoció de la ciutat” amb l’organització d’esdeveniments i espectacles “nous i de qualitat”, com ara, recorden, el show de drons de les Festes de Maig o el Badalona Music Session que es farà dissabte a la platja del Coco.

Amb tot, la no celebració del festival aquest Sant Joan ha emprenyat els socialistes, que en boca del seu portaveu, Fernando Carrera, lamenten que el govern d’Albiol “menteix” amb les festes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram