Esquerda calçada

Esquerda a l’asfalt, a Badalona. Foto: Jordi Pujolar/ACN

L’Ajuntament de Badalona posarà en marxa aquest any un pla “ambiciós” de renovació de l’asfalt dels carrers de la ciutat. S’invertiran uns 62 milions i l’objectiu és arribar al 70% dels 1,6 milions de metres quadrats de carrers que hi ha a Badalona. Les obres es licitaran al juliol i la previsió és que les màquines comencin a treballar a l’octubre.

Segons ha detallat el govern municipal, s’actuarà en paral·lel als diferents districtes de la ciutat. L’alcalde, Xavier García Albiol, és conscient que una obra d’aquesta magnitud generarà molèsties als veïns, però avisa que al final hi haurà també un benefici per a tots: “La major part de carrers estan en un estat lamentable. És poc gratificant i un perill”, ha assegurat Albiol.

El pla de renovació de l’asfalt de Badalona es divideix en tres línies d’actuació, en funció de la complexitat de les actuacions. La més senzilla serà exclusivament per renovar l’asfalt existent de la majoria dels carrers i s’hi destinaran 30 milions dividits en sis lots, un per a cada districte.

Hi haurà una segona actuació valorada en 10 milions i centrada en uns 40 carrers on, a més de la renovació de l’asfalt, s’aprofitarà també per renovar el clavegueram. Finalment, es destinaran 12 milions a “grans projectes” que inclouran la renovació d’asfalt i clavegueram i l’actuació en voreres.

D’aquest darrer paques es preveuen actuacions a vies com Alfons XIII, riera de Pomar, rambla de França o avinguda Sant Salvador. Els 10 milions restants, per arribar fins als 62 milions d’inversió anunciats, s’invertiran en una segona fase d’asfaltat el 2026 per arribar a aquells carrers que hagin quedat pendents.

Millorar “el perill” de l’estat actual

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, defensa que l’actuació és necessària per millorar l’estat general de la ciutat, que actualment, diu, suposa un “perill” per a la circulació, especialment de motocicletes, bicicletes i patinets. “Jo em passejo en moto i ho comprovo de primera mà”, ha detallat.

El fet que unes obres d’aquesta magnitud es facin en paral·lel al conjunt de la ciutat generarà molèsties als veïns, però Albiol diu que està “encantat” de fer-ho perquè al final això repercutirà en el benefici de tothom. “Si un vol anar a pescar, s’ha de mullar els peus”, assegura l’alcalde.

En aquest sentit, Albiol retreu als seus antecessors que en els darrers vuit anys només hagin asfaltat “vint carrers”, mentre que el pla que ara proposa servirà per “posar Badalona al lloc que li correspon”. “Tenim les idees clares i la majoria absoluta per poder-ho fer”, ha etzibat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram