Concentració 1 any denuncia agressions Màgic

Imatge de la concentració al Màgic. Foto: X (@LliuresiCombat)

Més d’un any després de l’inici de la campanya “No esteu soles” per denunciar els casos d’agressions sexuals a Badalona, el moviment es va concentrar dissabte al Centre Comercial Màgic per reclamar un punt lila a les instal·lacions. Els vídeos publicats a xarxes socials mostren com es van viure moments de tensió entre manifestants i la seguretat del Màgic, que va acabar, fins i tot, amb una persona emmanillada.

Lliures i combatives, el Comitè de Mares de víctimes de violència sexual a Badalona i el Sindicat d’Estudiants van recordar que des de la denúncia dels fets tot continua igual per part de les administracions, el que consideren un “menyspreu institucional” a les víctimes.

Per això, en aquesta acció van reclamar urgentment invertir en sanitat i en educació per garantir l’ajut a les víctimes i per formar personal per impartir una assignatura d’educació sexual a tots els centres. Des del moviment, a més del punt lila, exigeixen un protocol conta la violència masclista a les instal·lacions.

Tensió entre manifestants i la seguretat

Diversos vídeos publicats a xarxes socials mostren com la concentració va derivar en moments de tensió entre els assistents i la seguretat del centre comercial, que va derivar en agressions. Arran d’aquests successos, Lliures i Combatives ha convocat una roda de premsa per aquest dimarts a la porta del Màgic per denunciar aquests fets i explicar les seves següents passes.

En el comunicat, expliquen que els vigilants de seguretat “van propinar nombrosos cops a diverses de les persones que participaven en la concentració” i destaquen “l’emmanillament i retenció il·legal” d’un d’ells.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram