Cotxe de la Guàrdia Urbana

Cotxe de la Guàrdia Urbana de Badalona. Foto: Ajuntament

Les dades el primer trimestre del 2024 mostren que els delictes han pujat a Badalona un 15,7% respecte del mateix període del 2023. Una xifra considerable si la comparem amb la mitjana de la província de Barcelona i la de Catalunya, on la criminalitat ha augmentat un 4% i un 5% respectivament.

Les agressions sexuals amb penetració representen el percentatge que més ha pujat, un 66%, augmentant de 6 a 10. Una altra categoria a destacar són els ciberdelictes, que creixen gairebé un 30%. També incrementen, entre d’altres, els robatoris amb força a domicilis i altres instal·lacions un 11% i els delictes de tràfic de drogues, que pugen un 20%, de 20 a 24. D’altra banda, disminueixen, tot i les agressions amb penetració, un 42% la resta de delictes contra la llibertat sexual, que baixen de 19 a 11.

“Suport” als cossos policials

Preguntat per Línia Nord, el govern local ha recordat que el darrer trimestre de 2023 Badalona va tenir la millor evolució de la lluita contra els delictes entre les grans ciutats de Catalunya. A més, han afegit que si aquest primer trimestre de l’any no ha estat bo, el que s’ha de fer és “donar suport a Guàrdia Urbana i Mossos per tornar a recuperar l’evolució positiva. Pel que fa al futur de la seguretat a la ciutat, l’executiu local també ha recordat que al setembre s’incorporaran 46 nous agents.

“Fracàs de les polítiques de seguretat”

Per la seva banda, el president del grup municipal del PSC, Fernando Carrera, s’ha mostrat “preocupat” per l’augment dels delictes. El cap de l’oposició ha assenyalat que aquestes dades reflecteixen la gestió de l’alcalde.

“Estem davant dades que demostren que la recepta que va prometre el PP no funciona. Em preocupa molt les dades dels delictes de droga, perquè d’això en deriva l’augment de les dades delinqüencials. El govern pot maquillar com vulgui aquestes dades, però estem davant del fracàs de les polítiques de seguretat”, ha assegurat Carrera.

El PSC també demanarà al govern local que convoqui un consell de seguretat amb la resta de grups per donar explicacions i analitzar les dades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram