Bloc Canigó Badalona

Pisos del carrer Canigó. Foto: Jordi Pujolar/ACN

L’Ajuntament de Badalona ha demanat al Departament de Territori de la Generalitat que obri una línia d’ajuts directes perquè les famílies afectades per l’esfondrament del carrer Canigó puguin afrontar l’execució de les obres de reforç estructural i rehabilitació que necessiten els 21 edificis de l’illa.

El tercer tinent d’alcalde, Daniel Gracia, ha adreçat una carta a la consellera de Territori en funcions, Esther Capella, en la qual demana aquests ajuts i proposa que es modifiqui el conveni que havia plantejat la Generalitat, ja que el document es va signar abans de constatar que els 440 pisos haurien d’instal·lar bigues de ferro per garantir la seva viabilitat.

Daniel Gracia recorda a Capella que l’Ajuntament “ja ha executat tasques d’apuntalament per poder assegurar de forma provisional l’habitabilitat dels pisos” i apunta que, amb aquestes inspeccions “s’han incoat expedients des del servei de Disciplina de l’Ajuntament amb les ordres d’execució de les obres de reforç estructural i rehabilitació per a cadascuna de les comunitats de propietaris afectades”.

Modificar el conveni per concretar ajudes

A la carta, el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme repassa el desenvolupament dels fets des que es va produir l’esfondrament que va provocar tres víctimes mortals, el dia 6 de febrer, al número 9 del carrer Canigó. En aquest sentit, recorda que tots els edificis afectats van ser executats per la mateixa promotora entre el 1954 i fins al 1960, fet que fa pressuposar que tots es van fer amb els mateixos materials constructius que l’edifici sinistrat.

Aquest fet, insisteix Gracia, “fa preveure que segurament en altres edificacions d’aquest àmbit, també existirien problemes estructurals i hi hauria la necessitat d’inspeccionar-los al més aviat possible, per tal garantir la seguretat de les persones residents en aquests 21 immobles”.

La missiva recorda que s’ha estat treballant amb el Departament de Territori la signatura d’un conveni que tenia per objecte la col·laboració entre administracions i els col·legis professionals “per tal d’efectuar un diagnòstic únic i consensuat entre els experts, de les possibles patologies estructurals, que permetin assolir unes prescripcions de rehabilitació clares”. Ara que ja s’ha constatat la necessitat de reforçar els habitatges, l’Ajuntament vol que el conveni concreti ajudes per procedir a les obres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram