Sessió informativa a Tiana

Imatge de la sessió informativa. Foto: Ajuntament de Tiana

Una cinquantena de persones van assistir la setmana passada a la Sala Diòptria de Tiana per conèixer el projecte per protegir el centre històric del poble, anomenat Pla Especial de Protecció dels Ambients Urbans del Nucli Antic de Tiana. Tots els detalls els van compartir l’equip redactor, format per l’arquitecte Xavier Soriano i a l’advocat Salvador Milà. Els presents van poder resoldre dubtes i expressar les seves preocupacions, així com proposar millores i criteris a tenir en compte en el disseny de l’espai urbà. Segons va explicar el consistori, la participació ciutadana s’articularà a partir de la Plataforma Participa on es podran consultar els documents de treball i fer aportacions a través del web.

Suspensió de llicències

Recordem que el consistori va comunicar a mitjans del mes d’abril la suspensió de les llicències d’obres durant un any a tot el nucli antic. L’objectiu del govern local és reforçar la protecció del patrimoni arquitectònic. Al mateix temps, es va anunciar una modificació puntual del Pla Especial de Protecció i Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Tiana.

“No volem perdre la memòria col·lectiva de l’espai públic”, va defensar l’alcalde, Isaac Salvatierra, en roda de premsa. El decret estableix que, durant un any, no es concediran llicències d’obres per a qualsevol actuació que pretengui tocar les cartelleres i rètols que miren cap al carrer, les façanes -bé sigui per rehabilitar o canviar-ne el color- el pas de cablejats o la col·locació de nous aplacats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram