badalona12m

El PSC ha obtingut un molts bons resultats a Badalona. La formació de Salvador Illa ha estat la preferida pel 35,4% dels electors. Aquests resultats suposen una millora substancial amb respecte els comicis de 2021, quan els socialistes, van assolir el 30% dels vots.

La jornada electoral també ha estat molt positiva per al PP que ha esdevingut segona força amb el 16% dels vots i ha millorat en més de 10 punts percentuals els seus anteriors resultats. Així, l’esperat efecte Albiol que tant reivindicava la formació conservadora ha tingut una certa traducció en aquest augment.

Junts, per la seva banda, ha estat tercera força amb el 12,6% dels vots. Aquest resultat suposa una lleugera millora de fa tres anys.

La davallada més important l’ha viscuda ERC que ha passat de ser la segona força el 2021, a la quarta posició amb el 12,1% dels vots. També ha estat notable la pèrdua de vots de la CUP que ha assolit el 2,4% dels vots.

Alhora, Vox i els comuns han patit una pèrdua de vots menys acusada. Mentre els d’extrema dreta han obtingut el 9,2% dels vots, la formació d’esquerra ha assolit el 6,1% de l’escrutini.

Finalment, Aliança catalana ha aconseguit l’1,8% dels vots i Ciutadans pràcticament ha desaparegut com opció electoral per als badalonins.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram