Platja de Badalona

L’efecte dels temporals a les platges de Badalona. Foto: Ajuntament

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental han atorgat, un any més, la bandera blava a les platges de l’Estació i del Coco, on també s’inclou la del Pont del Petroli. Es tracta d’un reconeixement als litorals de les ciutats que compleixen diferents criteris, com per exemple de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat. El problema, però, és que les característiques descrites no reflecteixen la realitat actual.

I és que aquest distintiu es va acabar de decidir abans que els temporals del 9 de març i la borrasca Nelson sacsegessin greument el litoral badaloní, deixant les platges pràcticament sense sorra i en un estat poc favorable. Aprofitant aquesta situació, l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha tornat a demanar al ministeri de Transició Ecològica, que té la competència de les platges, que abordi aquest problema. La temporada de bany s’apropa i, en cas de no prendre mesures, estaria en risc, juntament amb les banderes blaves.

“És imprescindible i urgent que el ministeri faci els passos necessaris per retornar les platges més afectades al seu estat habitual, mitjançant l’aportació de sorra. No es tracta només de les banderes blaves, sinó que necessitem aquesta actuació de manera urgentíssima en diversos trams perquè la platja de Badalona pugui estar en condicions per al seu ús per part de tots els badalonins”, ha assegurat aquest dimecres Albiol.

Platges “exemplars”

El distintiu Bandera Blava és un guardó d’abast mundial. Més concretament, alguns dels aspectes que es valoren són disposar d’informació actualitzada de la qualitat de l’aigua de bany, realitzar activitats relacionades amb la informació i educació ambiental, garantir la neteja i la recollida selectiva de residus, donar un servei professional de salvament i socorrisme i que la platja estigui adaptada per a persones amb diversitat funcional.

A la ciutat, també han obtingut un reconeixement en aquest sentit l’Escola del Mar, el Centre d’Estudis Marins i l’Escola de Natura Angeleta Ferrer per les tasques pedagògiques que fan.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram