Ara s’ha posat de moda, a l’acabar una reunió amb l’administració, que el responsable polític amb el qual t’has entrevistat et digui, després d’escoltar-te durant una estona, que tot el que li acabes de plantejar ho contestarà per escrit. Exactament, diu:

-Ara ho retornarem!

Cap objecció. Això és una bona pràctica i tothom es mereix una resposta escrita, sobretot si ha acompanyat les seves paraules amb documentació.

Doncs bé, fa més de quaranta dies el regidor de Via Pública del nostre Ajuntament, en Francesc Duran, acompanyat d’alguns companys de l’Associació de Veïns de Canyadó, va visitar el barri.

Els membres de la Junta de l’AVV li van explicar part dels problemes existents a Canyadó amb l’objectiu d’aconseguir millorar l’espai comú.

Alguns dels problemes feien referència a la mobilitat i altres al mobiliari urbà.

Respecte a la mobilitat, li van explicar, entre altres, el perill que suposa la inexistència d’un semàfor a la riera Canyadó i les dificultats que hi ha al carrer Jaume Ribó per culpa d’una tanca que impedeix la doble circulació del veïnat.

Li van explicar, també, la necessitat de reposar papereres i pilones, així com millores en la neteja del barri i, especialment, la urbanització del polígon de can Ribó.

Abans de marxar li van entregar un escrit que recollia totes les propostes que li havien fet.

Com dèiem al començament, ho va mirar i es va comprometre a retornar-los la resposta per escrit.

La visita es va fer el dia 11 d’octubre, dimarts, i estem a 29 de novembre i encara no hem rebut res.

No sabem què haurà passat amb la resposta, si han tingut temps d’escriure-la o se n’han oblidat. Tampoc sabem si se solucionaran alguns dels problemes.

A l’AVV ens preguntem… Això és normal?

Després, molts parlaran de la importància de la participació, de la transparència, dels respecte al veïnat -cal reunir-se i escoltar els veïns-, de l’eficàcia en la gestió dels diners públics, de passar comptes, de que els càrrecs electes estan al servei de la ciutadania…

Comportaments com aquests són els que expliquen part de la desafecció, els que generen desconfiança amb els càrrecs electes, els que allunyen la ciutadania de les institucions… I, el que és pitjor, el “tots són iguals”.

Per això, a l’AVV Canyadó ens preguntem… Aquesta és la nova política?

Confiem que la causa sigui un descuit i no deixadesa. Per això hem tornat a enviar les nostres demandes per escrit al regidor. La nostra responsabilitat ens obliga a continuar treballant per millorar Canyadó i la nostra ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram