ajuntament badalona penya homenatge

Els campions del 1994, al balcó de l’Ajuntament. Foto: Aj. de Badalona

Hi ha persones que pel seu lideratge i generositat, i segurament per no voler escoltar a qui els assegura que allò és impossible, estan destinades a canviar moltes vides. Joaquim Massot (Badalona, 1914-2008) tenia aquest perfil. Amb 16 anys va ser uns dels fundadors del Club Joventut Badalona i, amb 94, l’últim dels pares de la criatura a acomiadar-se, en una temporada amb triplet —Lliga Catalana, Copa del Rei i Copa ULEB— i una dupla inoblidable: Ricky Rubio i Rudy Fernández.

Un altre Fernández, Josep Fernández, fundador de Badalona 2000, el va entrevistar unes quantes vegades i va tornar a fer-ho per a un especial de la publicació sobre el 75è aniversari del club, publicat el 2005. “De les moltes satisfaccions que el Joventut li ha donat, quina en destacaria?”, li va preguntar l’entrevistador a Massot. Aquest no va dubtar gens: “Home, la consecució de l’Eurolliga –actual denominació de la Copa d’Europa. Va ser una cosa que mai podria haver somiat. Vull destacar també l’harmonia que hi havia entre les persones que vam fundar el club i la quantitat d’amics que vaig arribar a captar a la Penya”.

Joaquim Massot

A Massot li encantava veure feliç la gent i gaudia observant el sentiment de pertinença de la grada amb l’equip. Li hauria encantat haver anat el passat dissabte 20 d’abril a la plaça de la Vila per commemorar el 30è aniversari de la Copa d’Europa del 1994, alçada després d’una èpica final contra l’Olympiakos, a Tel-Aviv. Segur que hauria aplaudit amb entusiasme els integrants presents d’aquell equip d’ensomni que van sortir al balcó de l’Ajuntament per saludar i que després van baixar a la plaça per celebrar l’efemèride i compartir anècdotes i moments sobre aquells dies amb els aficionats. Hi havia els exjugadors Jordi Villacampa, Rafael i Tomàs Jofresa, Dani Garcia, Iván Corrales, Jofre Lleal, Juanan Morales –l’actual president– i Ferran Martínez, que van ser rebuts de manera oficial al Saló de Plens de la Casa de la Vila.

“És un gran orgull poder oferir-vos aquest reconeixement, més que merescut, per la fita que vau assolir, que va servir i serveix avui dia d’inspiració per al Club Joventut Badalona i també per a la ciutat”, va destacar l’alcalde Xavier Garcia Albiol.

L’endemà, l’homenatge va ser al descans del partit contra el Bàsquet Girona –triomf per 96-90 en l’estrena de Dani Miret a la banqueta a l’Olímpic. El públic va aplaudir els representants de l’equip campió de la Copa d’Europa de 1994 –els va poder conèixer i fer-se fotos amb ells abans del matx, a més de gaudir d’una exposició de samarretes històriques– i va xalar amb el joc de la plantilla actual, que va competir amb una rèplica de la samarreta de fa 30 anys. Una jornada rodona per a la família verd-i-negre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram