Una imatge d’arxiu del poliesportiu. Foto: Arxiu

Plou sobre mullat als poliesportius de Sant Adrià. Mentre el pavelló Ricart continua sense reobrir i el Marina Besòs es manté tancat i amb la plantilla pendent del seu futur laboral, el Centre Esportiu (CEM) Besòs ha demanat més temps per aclarir el seu futur. L’empresa Fesmes XXI, gestora del poliesportiu, va presentar un concurs de creditors voluntari el passat desembre i estava previst sotmetre el pla de viabilitat econòmica de l’entitat a votació dels creditors el pròxim dimarts. Fesmes XXI, però, ha sol·licitat al jutjat mercantil número 3 de Barcelona l’ajornament d’aquesta junta de creditors. A l’hora del tancament d’aquesta edició el jutge encara no havia dit si acceptava la petició, i el termini perquè es pronunciï s’esgota avui.

DEUTE HERETAT
Fesmes XXI és una societat que depèn del Club Natació Poblenou i que té com a única activitat la gestió d’aquest poliesportiu de la ronda Sant Ramon de Penyafort.

En declaracions a Línia Nord, la directora del CEM Besòs, Eva Martínez, assegura que l’empresa ha reconduït la situació econòmica del poliesportiu i explica que la petició d’ajornament es deu a la voluntat de guanyar temps per convèncer l’Ajuntament, Hisenda i la Seguretat Social de la viabilitat de la societat.

En aquest sentit, Martínez assegura que Fesmes XXI va entrar en situació de fallida tot just després de rebre la concessió del poliesportiu, el febrer del 2014. “Gimesport ens va enganyar inflant el nombre d’abonats i les facturacions”, assegura, en referència a l’empresa que gestionava abans l’equipament i que recentment va renunciar a l’adjudicació del poliesportiu Marina Besòs. “Teníem embargats tots els ingressos i per això vam demanar el concurs voluntari”, afegeix Martínez. Ara, la directora del CEM defensa que han redreçat la situació i assegura que el nombre d’abonats ha augmentat de 600 a 1.500 en dos anys i mig.

El pla de viabilitat presentat per Fesmes no proposa cap perdó del deute per part dels creditors, però sí que els demana esperar per cobrar-lo.

L’empresa espera ara la decisió del jutge sobre la petició d’ajornament de la junta de creditors. En cas que l’accepti, la votació dels creditors es posposaria fins a principis del 2017. Seria aleshores quan les societats a les quals Fesmes XXI deu diners hauran de decidir si accepten la proposta de viabilitat de l’empresa gestora del poliesportiu. En cas negatiu, l’administrador concursal procediria a liquidar l’empresa i gestionar el poliesportiu.

DEUTE D’IBI
La major part del deute contret per Gimesport amb l’Ajuntament –ara heretat per Fesmes XXI– correspon a l’Impost de Béns Immobles. En declaracions a aquesta publicació, l’alcalde Joan Callau ha explicat que el govern municipal encara no ha parlat amb l’empresa i ha preferit no fer més aclariments.

Paradoxalment, coincidint amb aquest episodi d’incertesa al CEM Besòs i mentre el Ricart i el Marina Besòs continuen tancats, dissabte l’Ajuntament ha convocat al Polidor una sessió participativa del Pla Director de l’Esport, que establirà les polítiques del consistori en l’àmbit esportiu fins al 2023.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram